15:00

Hälsö/Björkö

Referat: Kärra/Klarebergs IF - Hälsö/Björkö

Kärra/Klarebergs IF - Hälsö/Björkö (5-3)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 3-1 Marcus Wiseman (straff), 3-2 Jesper Hidetun och 5-3 Jesper Hidetun
-
Bortamatch mot Kärra/Klarebergs IF på en solig och grön konstgräsplan, kanske är ändå våren på väg. Förberedelserna blev väl inte de bästa, för egentligen skulle matchen starta klockan 15:15 och vi skulle få ca 20 minuters uppvärmning, men domare Houshang hade blivit beordrad ytterligare en match, så vår match fick starta klockan 15:00, utan uppvärmning och matchgenomgång för killarna, så blev väl inte uppladdningen den bästa. Magnus fick snabbt gå igenom vilka positioner var och en skulle spela och sedan blåste domaren igång matchen.
Det var snurrigt värre i matchinledningen och Kärra tog tag i taktpinnen, även om det inte var något bättre spel från något av lagen. Men i den (6min) får vi en frispark långt ute på plan och Gustav krutar på med ett långskott likt den gamle storspelaren Johan Neeskens i Holland, skottet tar i ribban och det går ett sus genom publiken. Minuten senare kommer Kärra med ett farligt anfall på sin högerkant och skapar en halvchans, men Wille i målet är bra med på noterna.
-
Matchen böljar fram och tillbaka och det är inget skönspel från något av lagen, det lilla spel som finns har Kärra, som vårdar bollen bättre och försöker hålla bollen inom laget.
(12min) Snabbt Hälsö/Björkö anfall och Henke får bollen i djupled och dribblar sig igenom men han kommer för nära målvakten, som räddar.
Nu har kommer dock Kärra in i en bra spelperiod, där man pressar oss och har större delen av spelet.
(14min) och (17min) två farliga Kärra anfall, som Wille bägge gångerna får göra fina räddningar på.
(20min) 1-0 till Kärra efter att man brutit vårat uppspel på mittplan och snabbt vänt spelet och en fin djupledsboll och prickar in ledningsmålet 1-0.
(25min) och det är stiltje i vårat spel så vi bestämmer oss för att göra en viss förändring, in med Marcus på mittfältet och William byter med Julle (som hade ont i magen) på backen.
Nu blir det lite mer tryck i spelet på mittplan och Marcus verkar tänd och i den (37min) ett snyggt anfall som avslutas med skott i mål, men tyvärr så blåser domaren för offside.
(40min) Kärra anfall och Gustav gör en rätt så snygg glidbrytning på bollen, men tyvärr så träffar han även en Kärraspelare över benen och straffen är solklar, lika säkert sätter Kärra straffen till 2-0 otagbart för Wille i målet, även om han gick åt rätt håll.
2-0 underläge i halvlek och ett spel som har mer att önska.
-
2:a halvlek startar och nu byter vi även in Josh och Tide och nu verkar gänget vara lite mer på bettet.
(1min) Henke får en fin djupledsboll och kommer fri med målvakten, men han räddar. Kärras målvakt var duktig och hela tiden snabbt ute med sina utrusningar.
(11min) 3-0 bra Kärraspel och vi hänger inte med i våra markeringar på mittplan, det kändes lite onödigt nu när vi var på gång.
(13min) Henke kommer ännu en gång igenom och blir nu brutalt fälld och givetvis blåser domaren för straff (tyvärr fick Henke utgå efter denna incident, fick en allvarlig stukning eller liknande i handen/armen) Fram stegar Marcus för att ta straffen och han prickar säkert in reduceringsmålet 3-1.
Nu är vi inne i ett bättre stim och har lite bättre fart på spelet i alla fall. Vi skapar några halvchanser, Jernarp långskott (16min) mitt på målvakten och i den (20min) kommer en delikatess, när Tidefors spelar fram Josh som rycker och snyggt passar fram till Jesper Hidetun, som snyggt lurar bort målvakt och enkelt rullar in 3-2, nu var det klart bättre spel och efter målet tog vi mer över initiativet av matchen.
Men i (35min) kommer Kärra i ett anfall och bristfällig markering igen gör att Kärra kan göra 4-2 och minuten senare även 5-2, nu var det snurrigt i försvarsarbetet igen (alltså inte backarna utan framför allt försvarsarbetet från mittfältet, gjorde att Kärra kom igenom allt för enkelt på dessa anfall)
I slutet (40min) snyggar vi till siffrorna till 5-3 efter snyggt förarbete från Rasmus, men där Jesper Hidetun snor åt sig äran genom att trycka in bollen från nära håll i mål.
-
Sammanfattningsvis krampaktig inledning med fel fokus och fel uppladdning, gjorde väl att det var svårt att komma rätt in i matchen kanske, men vi tar med oss den andra halvleken som var betydligt bättre vad gäller inställning och spel. Nu gäller det att bygga vidare på passningsspelet och rörelsen utan boll.
Vi nämner ingen speciell spelare denna gång utan det var i stort sett jämnt skägg, men helt klart killar nu är det träning som gäller framöver, så ser vi fram emot nästa helg med nya träningsmatcher.